Voor meer informatie bel 020 - 7726204
NL | EN

Resultaten Accountancy

Vanuit onze accountancy partner kwam het verzoek een DGA bij te staan inzake een productiebedrijf met €27 mln. omzet en ca. 100 medewerkers in dienst. De gezamenlijke financiers hadden de onderneming ondergebracht bij Recovery / Bijzonder Beheer in verband met acute liquiditeitsissues. De crisis situatie was te wijten aan langdurige significante negatieve resultaten in de afgelopen jaren en daarmee het bijna insolventie raken van de onderneming.

Gesprekken met de accountancy partner en de DGA leverde het volgende beeld: er werd o.a. geen (!) nacalculatie gedaan en door de slechte cashflow situatie was een uiterst negatieve reputatie bij de leveranciers ontstaan. Daarnaast was er bij het MT weinig grip op de vaststelling van de in-en verkoopprijs van de producten. Tevens waren de onderlinge verhoudingen tussen de operatie en het MT zeer slecht. Ten slotte bleek de DGA zijn personeelsbeleid ernstig te hebben verwaarloosd”.

Door een zorgvuldige analyse van één van onze interim managers is de DGA overtuigd geraakt van het feit, dat zijn MT en financiële afdeling volstrekt geen grip meer hadden op haar interne en business controls. Met de hulp van onze interim manager is een reorganisatie doorgevoerd, onder andere d.m.v. het afstoten van verlies latende bedrijfsonderdelen. Voorts is verdere inkrimping van het personeelsbestand gerealiseerd door het tijdelijk inhuren van een HR specialist. Uiteindelijk is een nieuwe lange termijn strategie ontwikkeld en de verwachting is dit jaar break-even resultaat te rapporteren, tezamen met een behoorlijke kaspositie. Verder is een fundament gecreëerd voor een gezonde groei in 2015. Tevens wordt momenteel geëvalueerd of op termijn het rekruteren van een ervaren vaste controller meer haalbaar is dan het plaatsen van een zware financieel directeur.

CFO Metalcorp Group: A multiple background in legal, (corporate) recruitment and business development skills. Using mentioned variety of skills he adapted to the demanding working environment and was able to provide me support on the business functions required.