Voor meer informatie bel 020 - 7726204
NL | EN

Resultaten Valuation

Na een door Tailor Made Recruitment georganiseerde CFO lunch met het onderwerp “Intellectual Property: valuation and management”, raakte één van haar interim CFO relaties bewuster van de problematieken omtrent intellectuele eigendom. Op advies van Tailor Made Recruitment is zij nader in contact gebracht met de IE-partner (advocatuur) alsmede de valuation specialist binnen Tailor Made Consultancy.

“Beiden hebben geassisteerd bij een overname van een bedrijf, dat veel bezittingen op het gebied van intellectueel eigendom (IP/IE) bezat. Het waren vrij lastige bezittingen om te waarderen. DVC International en Kneppelhout & Korthals hebben hun kennis meer dan waar gemaakt”.

Men heeft zich met name toegespitst op het commerciële èn IP due diligence proces, waarbij zorgvuldig de economische waarde van de intellectuele eigendomsrechten (IP) is vastgesteld en tevens een Value Roadmap is uitgerold. Uiteindelijk stond de interim CFO voor de keuze om het intellectueel eigendom te verkopen of onder licentie beschikbaar te stellen aan een externe partij. Hierbij is op advies van onze specialisten gedeeltelijk gekozen voor de laatste optie. Tevens bleek het interessant voor interim CFO en zijn onderneming om de andere intellectuele eigendommen binnen de groep te verplaatsen. Hierdoor werd optimaal gebruik gemaakt van verschillende (internationale) fiscale regimes.

Finance Director at Mediq: His personality, professionalism and genuine interest in people allowed him to translate our needs into concrete options.